29 Ağustos 2014 Cuma

Cennet Gibi (Smythe-Smith Quartet #1)-Julia Quinn( Kitap Yorumu)


Kitap Adı: Cennet Gibi (Smythe-Smith Quartet #1)
Yazarın Adı: Julia Quinn
Sayfa Sayısı : 368
Yayınevi: Epsilon Yayınları


Bazen yalnızca arkadaş olmak yetmez, âşık da olursun.

Honoria Smythe-Smith:

A) Berbat keman çalıyor
B) Çocukken ona takılan 'Böcek' isminden dolayı hâlâ kırgın
C) Ağabeyinin en iyi arkadaşına KESİNLİKLE âşık değil
D) Hepsi


Marcus Holroyd:

A) Chatteris Kontu
B) Üzücü şekilde ayağını burkmaya eğilimli
C) En iyi arkadaşının kız kardeşine KESİNLİKLE âşık değil
D) Hepsi

İkisi beraber:
A) Bolca çikolatalı pasta yiyorlar
B) Korkunç bir hastalığı ve dünyanın en kötü müzik gösterisini atlatıyorlar
C) Çaresizce birbirlerine âşık oluyorlar
D) Hepsi

Bu bir JULIA QUINN kitabı, bu yüzden cevapları biliyorsunuz değil mi?





Aslında tanıtım bültenindeki son cümle kitabın içeriğini bize çok güzel açıklamış Bu bir Julia Quinn kitabı, tabi ki daha önce Julia Quinn okuyanlar tarzını bilir okumayanlara ise tanıtmayı borç bilirim :D

Julia Quinn'in genellikle kitaplarında kullandığı esprili üslubu bu kitabında da görünüyor tabi ki. Aşk hikayeleri insanı germeden, sıkmadan, işin içine deli gibi entrikalar karıştırmadan, kıvamında işleyen bir yazar Julia Quinn. Bugüne kadar ki kitaplarının hiçbirinde gerim gerim gerilip nereye gidecek bu kitap diye düşünmedim. Her zaman beni rahatlatan bir tarzı var bu kadının. Karakterler kusursuz değil ki bence en önemlisi bu, özellikle Bridgerton serisinde okuyanlar bilir yakışıklı Bridgerton erkeklerinin bazılarının eşleri sosyetede rağbet görmeyen sıradan görünüşlü kızlardı. Fakat aşkı çok tatlı işliyor bu kadın adamın kadına ya da kadının adama aşık oluşunu adım adım bizde hissediyoruz. 

Gelelim kitabımıza , Bridgerton serisinde de arada denk geldiğimiz Smythe-Smith konserlerini hatırlarsınız eğer okuduysanız . Okumadıysanız anlatayım , her yıl yapılan Smythe-Smith konseri herkes için bir işkence. Zavallı kızların oraya çıkarıp rezil olmalarını ve bütün Londra Sosyetesinin kulaklarını patlatmasını Bridgerton serisinde okumuştuk. Bu seride olaya bir de Smythe-Smith'lerin açısından bakıyoruz. Honoria'nın ağabeyi Daniel , yaptığı bir düello sonucu yurtdışına kaçmak zorunda kalır. Giderken de kız kardeşini yıllardır en yakın arkadaşı olan Marcus'a emanet eder. 

Marcus çocukluğunu hep sevgisiz geçirmiş bir adam, sevgiyi, anlayışı Daniel'ların evinde bulmuş. Honoria'yı çocukluğundan beri tanıyor ve ona hiç başka gözle bakmamış. Ta ki bu ikili Marcus yaralanıp da Honoria buna bakmaya başlayıncaya kadar. Tabi ki bu olaydan önce de yavaş yavaş değişen şeyler var aralarında fakat asıl değişimi bundan sonra yaşıyorlar. Olayların detaylarını vermiyorum okuyunca öğrenirsiniz diye :) 

Honoria ve Marcus aşkının önündeki en büyük engel ikisinin de karşısındakinin duygularından emin olmaması çünkü ikisi de birbirlerine aşık olduklarını aynı anda fark edip, öylece kalakalıyorlar. Tabi ki yazar bu sorunu güzel yollarla çözmesini biliyor ve bize yine eğlenceli bir historical olan Cennet Gibi'yi okumak düşüyor. Kitabın kötü yanı şuydu bence; Bridgerton serisi ile çok benzerdi ne de olsa bu da bir aile serisi fakat bu yine de okurken keyif almamamızı gerekirmiyor.

Serinin ikinci kitabı Honoria'nın ağabeyi Daniel hakkında. Epsilon'un yakın zamanda bize bu kitabı çıkarmasını umuyorum (çıkarmadı). 


Puanım:

   4,0/5,0



       




Cennet Gibi (Smythe-Smith Quartet #1)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder