11 Ağustos 2014 Pazartesi

Aşk Affetmez ( The Rules of Scoundrels #3) - Sarah MacLean


Kitap Adı : Aşk Affetmez ( The Rules of Scoundrels #3) 
Yazarın Adı : Sarah MacLean
Yayınevi : Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı : 352



Temple, hatırlamadığı bir gecenin ardından 'Katil Dük' diye anılmaya başlamıştır. Bunun nedeni Temple'ın, babasının dördüncü eşi Mara Lowe'u öldürmesidir. O gece yüzünden bütün hayatı değişen Temple, artık yenilmez bir dövüşçüdür. Fakat o esrarlı gece, sadece Temple'ın hayatını değiştirmemiştir. Bir gün, o gecenin sırlarıyla ve kanlı canlı haliyle, Mara Lowe karşısına çıkar. Gözlerini intikam hırsı bürümüş olan Temple, eski hayatına kavuşabilecek midir? 


Aşk Affetmez The Rules of Scoundrels serisinin 3.kitabı. Nemesis Kitap beni şaşırtarak bu seriyi çabuk yayınlıyor dilimin ucunu ısırayım da bozulmasın. İlk kitabında Michael Bourne'nun intikam uğruna çocukluk arkadaşı ile evlenip ona aşık olmasının hikayesini , ikincisinde Cross'un Bourne'nun eşi Penelope'nin kardeşi Pippa ile olan aşkını okumuştuk. Okumadıysanız önce onları okumanızı tavsiye ederim fakat mühim değil her birinde farklı kişilerden bahsedildiği için serinin herhangi bir kitabından başlamak sorun olmaz bana kalırsa.
İlk iki kitabın konuları için :
        
             




Gelelim bu kitabımıza.. Evet bu kitapta ilk iki kitapta da adı sıkça geçen Katil Dük Temple yani Lamont Dükü William Harrow ve 12 yıl önce öldüğü sanılan Mara Lowe'un hikayesini okuyoruz. 12 yıl önce Temple 18, Mara ise 16 yaşında iken bu ikili tanışırlar,yakınlaşırlar. Temple Mara ile birlikte yatak odasına çıktığını hatırlar fakat sonrası yok.. Sabah uyandığında kanlar içinde olan bir yatakta yatmaktadır ve herkes ona babasının müstakbel eşi Mara Lowe'u öldürdüğünü söyler ve böylelikle William artık resmen sosyeteden dışlanmıştır.

Mara ise babası gibi zalim bir adamın karısı olmaktansa 18 yaşındaki William'ı planına alet ederek kaçar fakat arkasında bu kadar ağır bir yıkım bırakmayı beklemiyordur. 12 yıl sonra Mara, Temple ve diğer ortaklarının işlettiği Düşmüş Melek'e borçlanarak kendi işlettiği yetimhanenin de olmak üzere ellerindeki bütün parayı kaybeden kardeşi Kit için Temple'ın karşısına çıkar ve ölmediğini gösterir. Temple ile bir anlaşma yaparak kaybedilen para karşılığı Temple'ın itibarını geri getireceğini ve kimliğini açıklayacağını bildirir. Fakat evdeki hesap çarşıya uymaz ve Temple ile Mara arasındaki bu intikam anlaşması tutkulu bir aşka dönüşür.

Size şu kadarını söyleyeyim kurgu, karakterler, hikaye vs. bence mükemmeldi. Türünün en güzel örneklerinden olduğunu düşünüyorum. Fakat Nemesis Kitap yazım yanlışlarıyla bütün kitap zevkimi mahvetti desem yeridir. Kitabın bana göre tek kusuru vardı o da yayınevinin hatası zaten yazarın değil.

Anlatacağı çok şey olmasına rağmen susmayı tercih eden güçlü bir karakter Mara, Temple ise sokaklarda olgunlaşmış kontrollü bir adam fakat söz konusu Mara olunca hisleri kontrolü ele alıyor. Mara dertlerini Temple'a baştan anlatsa aslında herşey daha çabuk çözülürdü diye düşünüyorum sonra diyorum ki birlikte geçirdikleri zaman olmasa bu hale gelemezlerdi. Kısacası Mara ve Temple'ın aşklarını bana göre çok güzel işlemiş yazar.

Serinin 4.kitabı, Düşmüş Melek'in gizemli kurucusu Chase hakkında. 4.kitap bence serinin en ilginç konuya sahip kitabı. Temennimiz Nemesis'in biran önce 4.kitabı çıkarması yönünde umarım başka serilerde olduğu gibi bizi 1 sene bekletmez.


Bu kitabı bu türü sevenler için kesinlikle tavsiye ediyorum ben arkadaşlar,koşulsuz şartsız. Ama yazım yanlışları kitap keyfinizi baltalayabilir uyarayım.

Puanım :                                            
                                                                       4,5/ 5.0


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder