14 Haziran 2015 Pazar

Marie Force- The McCarthys of Gansett Island Serisi (1)






Novella Yayınları'ndan çıkan Marie Force'un Gansett Adası serisinin şu ana kadar ülkemizde çıkan kitapları hakkında kısa yorumlar yapayım ve birazcık bilgi vereyim dedim.Yazının ilk kısmını şimdi ikinci kısmını sonra yayınlayacağım. Benim takip ettiğim ve severek okuduğum bir yazar Marie Force ve bu aileyi de çok seviyorum. Seride her kitapta başka bir çift anlatılıyor ama tamamen o çift üzerine odaklı gitmiyor kitaplar. Her bir kitapta önceki kitaplarda ki çiftlerimizi ve ailenin başka üyelerini görmek güzel oluyor.









Kitap Adı : Bir Aşk Çarpıntısı

Yazarın Adı: Marie Force

Sayfa Sayısı : 320 

Yayınevi : Novella Yayınları

Ait Olduğu Seri: The McCarthys of Gansett Island #1





Hayata yön veren büyülü anlar vardır…

Gansett Adasında tek çocuğuyla yaşayan ve çevresi tarafından çirkin iftiralara maruz kalan dul bir kadının hayatı, bir trafik kazasıyla tamamen değişir. Bisikletiyle işine gitmek üzereyken bir arabanın kendisine çarpmasıyla çalışamayacak hale gelen Maddie, tahmin bile edemeyeceği gelişmelerle karşılaşır. 

Varlıklı ve tanınmış bir ailenin en büyük oğlu Mac, bir hapishane olarak gördüğü ve üniversite bahanesiyle ayrıldığı adaya ailevi bir meseleden dolayı geçici süreliğine dönüş yapar. Doğup büyüdüğü yere adımını attıktan dakikalar sonra yaşadığı bir olay, genç adamın adaya dair düşüncelerini tamamen değiştirir. Gansett Adası, farklı hayatlara sahip iki insana kimi zaman yürekleri burkan kimi zaman yüzleri gülümseten bir oyun hazırlığındadır…

Gansett Adası serisinin ilk kitabı olan Bir Aşk çarpıntısı Maddie ve Mac'in hikayesini anlatıyor. Seriye çok tatlı bir giriş kitabı bence. Son derece kalabalık bir aile olan McCarthy'lerin en büyüğü Mac doğduğu,büyüdüğü ve ailesinin yaşadığı Gansett Adası'na geri döner. Döner dönmez de dakika bir gol bir şeklinde Maddie'ye çarpar ve zaten Maddie'yi gördüğü anda kendisi de çarpılır.

Maddie ise bir bebeği olan yalnız bir annedir ve çok uzun zamandır adada kendi hakkında çıkan dedikodularla baş etmeye çalışmaktadır. Bir de üstüne üstlük çok çalışarak bebeğine bakmaya çalışıp bir de annesinin yarattığı skandal yüzünden zor zamanlar geçirmektedir. Kısacası başında bir çok dert olan bir kadın Maddie ve Mac ona çarpınca çalışamaz hale geldiği için Mac ona yardım etmeye karar veriyor. Maddie kimseye kolay kolay güvenebilen bir insan değil Mac'e güvenmesi de zor oluyor zaten.

Çok şeker bir kitaptı. Maddie çok güçlü bir karakter fakat kitabın asıl yıldızı kesinlikle Mac. Maddie'ye öyle bir aşık oldu ki garibim :) Mac Maddie'ye öyle güzel sahip çıkıyor ki okurken bize de fan girl moduna girmek düşüyor. 

Puanım : 4,0 / 5,0








Kitap Adı : Aşka Düşünce 

Yazar Adı : Marie Force

Sayfa Sayısı : 304

Yayınevi : Novella Yayınları 

Ait Olduğu Seri : The McCarthys of Gansett Island #2






Aşk kaybettiğinde değil,ondan vazgeçtiğinde biter...

Joe kendini bildi bileli Janey'e âşıktır fakat genç kadın bundan bihaberdir. Nişanlı olan ve ilişkisinin mükemmel bir seyirde yol aldığını zanneden Janey evlilik hazırlıkları devam ederken nişanlısının kendisini aldattığına şahit olur. Bu sarsıcı olayı atlatmak için birkaç günlüğüne ağabeyi olarak gördüğü Joe'nun yanında kalmanın iyi olacağını düşünür. Genç adamın önünde artık iki yol vardır. Bu fırsatı değerlendirerek, beraber olmalarının getireceği güzellikleri Janey'e kanıtlamayı mı yoksa ondan uzak durmayı mı tercih edecektir?


İlk kitapta Joe'nun Janey'e aşık olduğunu ve Janey'nin abisi Mac'in ki kendisi Joe'nun da en yakın arkadaşı bu durumu bildiğini öğrenmiştik. Ayrıca Janey'nin yıllardır birlikte olduğu doktor adayı David ile nişanlı olduğunu da okumuştuk.

Bu kitabımızda David olacak pislik herifin Janey'i aldattığını öğreniyoruz, üstelik Janey bunu onu yatakta basarak öğreniyor. Sonrasında tam bir yıkıntı olarak Joe'ya sığınıyor. Joe ise yıllardır aşık olduğu Janey'e kucak açıyor ve sonrasında işler bir şekilde değişiyor.

Şimdiii bu kitapta her şey biraz çarçabuk olup bitiyor ama Joe gibi bir adamın aşkını okumak çok zevkli. Adam yıllardır hiç umudu olmadan Janey için ölüp bitmiş ve sonunda eline beklediği fırsat geçince bunu kullanıyor tabi. İşte benim bu kitapta sevmediğim tek nokta o oldu. O kadar çabuk yatağa atladılar ki. Keşke o kısım azıcık daha uzun bir zamana yayılsaydı ama yine de Janey'nin de Joe'ya karşı duygularını keşfetmesini okumak falan zevkliydi. 

Puanım : 3,5/5,0 






Serinin sonraki iki kitabının kısa yorumlarını bu yazının ikinci kısmında paylaşacağım. Ama bu seriye başlamamış ama başlasam mı ya falan diye düşünenler bence başlasın. Hem arkadaşlık, kardeşlik ilişkileri çok güzel anlatılıyor hem de çiftleri çok şeker olan bir seri.

Son olarak serinin orijinal kapaklarını paylaşacağım siz karar verin Novella Yayınları'nın yaptıkları mı güzel yoksa orijinalleri mi ? (Bence kesinlikle Novella'nın kapakları daha güzel :D)



Bir Aşk Çarpıntısı

Aşka Düşünce 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder