14 Temmuz 2015 Salı

Lordum- Freya Mclowell (Kitap Yorumu)








Kitap Adı : Lordum

Yazarın Adı : Freya Mclowell

Sayfa Sayısı : 470

Yayınevi: Ephesus Yayınları 







Savaş meydanlarındaki zaferleriyle tanınan, güçlü bir İskoç savaşçı…

Eider McDuck, çıktığı son görevde, ummadığı bir şekilde oyuna getirildi. Kardeşini kurtarmak için, düşmanıyla el sıkıştı ve bir yabancıyla evlendi. Evlendiği kadın dünyanın en güzel, en ateşli ve en ürkütücü kızılı olsa da, ondan etkilenmemek zorundaydı.


İngiltere'nin gülü olarak tanınan, tehlikeli, güzel bir İngiliz savaşçı…

Leydi Rose Crowfeld, kralın emriyle büyük bir göreve çıktığını sanırken, aslında büyük bir tuzağın içine düşmüştü. Kazandığı başarının sonucunda ödül beklerken, kendisini düşmanıyla evlenirken buldu. Evlendiği adam dünyanın en yakışıklı, en güçlü ve en dayanılmaz erkeği olsa da, ona karşı bir şey hissetmemek için elinden geleni yapacaktı.


Ve ikisi de istedikleri hiçbir şeyi yapamadı…

Aşk, beklenmedik bir ateşti onlar için. Yanmak istememiş ama yine de ateşe doğru yürümüşlerdi. Ne intikam düşüncesi onları durdurdu, ne de krallarının verdiği emirler… Fakat en yakınları tarafından ihanete uğradıklarında, mutlu olmak onlar için bir hayale dönüşmüştü. Girdikleri savaştan yara almadan çıkabilecekler miydi? Yolları tamamen ayrılacak mıydı? Yoksa affedip, güvenmeyi öğrenebilecekler miydi?








Lordum bir süredir büyük bir heyecanla beklediğim bir kitaptı. Genel olarak kitabı sevdim ama eksikleri de yok değildi.

Konuya gelirsek ; İngiltere'nin Gülü savaşçı Rose, İskoçya'nın en güçlü beyi Eider ile evlenmek zorunda bırakılır. Bu iki inat insanın evliliğini, başlarına gelenleri, ilişkilerinin nasıl geliştiğini okuyoruz.

İskoç dendiğinde benim için akan sular durur. O yüzden kitabın bir artısı var bende :) Fakat kitapta bazı şeyler çok çabuk oldu bazıları da bir türlü olmak bitmedi veya olduğunu sandığımız şeylerin olmadığı ortaya çıktı falan bu yüzden kitabın temposu bozulmuştu bence.

Eider ve Rose ikisinin de bir anları bir anlarını tutmuyordu ve bu yüzden okurken 'Ne ? Nasıl yani? Buraya nasıl geldik?' gibi soruları çok sordum. Hikayeyi bazı yerlerde takip etmekte zorlandım bu yüzden. 

Bu yazarın ilk kitabı ve ona rağmen bence başarılı bir kitaptı. Bir kere kurgu iyiydi o da en önemlisi. Çiftimiz arasındaki aşkı daha yoğun hissetmek isterdim dediğim gibi bir öyle bir böyle oldukları için kitap bittiğinde hala aşık olduklarına çok ikna olamadım özellikle Eider tarafında. 

Sonuç olarak başarılı bulduğum güzel bir kitaptı fakat eksikleri vardı bana kalırsa. Yazarın bundan sonraki kitaplarının çok daha güzel olacağına eminim. 


Puanım: 3,0/5,0









2 yorum:

  1. Kitabı genel olarak beyenmedim içinde iskoç varsa daha farklı olmasını beklerdim Eiderin duyguları hareketleri tutarsızdı resmen yerlerde süründü sonra kitapta okuyorum sonra nasıldı ya deyip geri dönüp tekrar okudugum oldu kadınları birer kahraman olrak yansıtmaya çalışmış diyorum çünkü başaramamış bu birinci kitabıymış yan karakterlerden seri olursa işallah kendini geliştirir daha okunaklı olur kurkusu fena deyildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sonraki kitabın daha güzel olacağına eminim ben :) teşekkürler yorum için :)

      Sil