21 Temmuz 2014 Pazartesi

Gabriel'in Cehennemi- Sylvain Reynard (Kitap Yorumu)


Kitap Adı : Gabriel'in Cehennemi (Gabriel's Inferno #1)
Kitap Yazarı : Sylvain Reynard
Sayfa Sayısı : 654 
Yayınevi : Optimum Kitap



Hayli muammalı ve son derece seksi bir adam olan Profesör Emerson, gündüzleri saygın bir Dante uzmanı olarak yaşamını sürdürür, ama gecelerini hiç çekingenlik içermeyen bir cinsel zevke ayırır. Ün salmış yakışıklılığını ve üst düzey cazibesini kullanarak her hevesini tatmin etmeyi başarır, ama için için de karanlık geçmişinden ötürü acı çekmekte, tüm bağışlanma umutlarını yitirmiş olduğuna derinden derine inanmaktadır.

Masum güzel Julia Mitchell, sınıfına lisansüstü öğrencisi olarak yazılınca, cazibesi ve Juliayla olan esrarengiz bağlantısı yüzünden Profesörün hem kariyeri tehlikeye girecek, hem de hayatında geçmişiyle bugününü karşı karşıya getiren bir olaylar dizisi başlamış olacaktır.

Gabrielin Cehennemi, yasak aşk, baştan çıkarma ve ruhsal bağışlanma gibi alanları yoklayan ilginç, sürükleyici, vahşicesine ihtiras dolu bir yolculukta, bir erkeğin kendi kişisel cehenneminden kurtulup imkânsız sandığı şeye, bağışlanmaya ve mutluluğa ulaşmasının öyküsüdür.




Yorum: 



Gabriel'in Cehennemi kapağında yazdığı gibi ya da lanse edildiği gibi erotik bir roman değil bir kere ordan başlayayım kitabı yorumlamaya. Kitabın son sayfalarına kadar öyle bir kısım yok zaten. Grinin Elli Tonu ile kıyaslamak çok yanlış bence çünkü o erotik roman türünün tam anlamıyla bir örneğiyken Gabriel'in Cehennemi daha çok bir adamın melek gibi bir kıza vurulup kendi günahlarından arınmaya çalışma çabasını anlatıyor. 



Gelelim kitap karakterlerimize ; Gabriel Emerson yakışıklı,karizmatik bir profesör , Julia ise yüksek lisans eğitimi gören masum bir kız. Kitabın başında Gabriel'in gerçekten de tam bir eşek olduğunu düşündüğüm doğrudur. Kitap başlarda kafada çok soru işareti oluşturuyor , Gabriel ile Julia arasında bir bağlantı mı var? , Gabriel'in sürekli iletişim halinde olduğu bu Paulina kim?, Gabriel'in kendini affedemediği günahları ne? , Julia'nın adını anmadığı kişi kim? vsvs. Bu soruların cevabını bu kitap sonuna kadar yazar bize vermiş arkadaşlar ama tabi ki bazı karakterleri ilerleyen kitaplarda daha detaylı irdelemiş. 



Gabriel her ne kadar başlarda Julia'ya tam anlamıyla eziyet çektirmiş olsa da kitabın ilerleyen kısımlarında Julia'ya verdiği değeri yazar bize çok güzel anlatmış. Julia ise yaşının daha küçük olması ve tecrübesizliği yüzünden bazen fevri davranıp hatalar yapıyor olsa da oldukça bağışlayıcı bir kişiliğe sahip ki bu da Gabriel'in ihtiyacı olan sevgili. 



Bu ikili arasında ki en büyük engellerden bir tanesi ise Gabriel'in öğrencisi ile birlikte olmaması gerektiği gerçeği. Bununla ilgili yaşayacakları sorunları ikinci kitapta öğreniyoruz.Ayrıca Dante ve Beatrice ile ilgili de çok güzel bilgiler var bu kitapta.



Kısacası Gabriel'in Cehennemi akıcı üslubuyla,karakterlerin sevilebilirliği ile gerçekten okunması çok zevkli bir romandı. Tekrar ediyorum erotik bir roman değil bu kitap bu kitabı o yüzden alıp okumayanlar var ise bence tekrar düşünmeliler. Devamını okumak için sabırsızlanmanıza sebep olacak bir roman olan Gabriel'in Cehennemi'ne benim puanım :



                                              4,5 /5,0











Çevirideki ufak tefek hatalar, yazım yanlışları yüzünden puanım 4,5 :)

Bu arada Optimum iyi ki orijinal kapak kullanmış.

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Bu seriyi okumak istiyordum ancak bazı olumsuz yorumlardan dolayı fikrimi değiştirdim. Yorumunu okuduktan sonra listeme almalıyım artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gerçekten beğenmiştim, fakat nedense elim hala serinin diğer kitaplarını okumaya gitmiyor :D Yine de tavsiye ederim :)

      Sil