11 Ağustos 2014 Pazartesi

Bir Şans Daha-Müjde Aklanoğlu



Kitap Adı : Bir Şans Daha (Şans Serisi #1)
Yazarın Adı : Müjde Aklanoğlu
Yayınevi : Parola Yayınları
Sayfa Sayısı: 720

Hayatta her zaman herkesin ikinci bir şansı olmalı derler! Ya hatayı yapanı affetmek istemezsen! Onun hatası senin sonunun başlangıcı olursa, dönüşü olmayan yollara, çıkışı olmayan sokaklara dönerse?..

Çok sevsen ve aldatılsan, sevmekten vazgeçer misin? Ya da, her şeyi bırakıp onu affeder misin? Peki, ya kader?..

Sen istemesen de, onu tekrar hayatına soksa ve seni imkânsız sınavlarla sınasa!.. Sen ne yaparsın? İkinci bir şans verir misin? Yoksa yok sayar, geçer misin? O, hayatının kararını vermek zorunda. Kendisi için değil, kendinden olan için. Peki, ya kalbi? Kalbi bunu affedebilir mi? Sevgi her şeye yeter mi? Çok sevdi ve aldatıldı. Hem de en mutlu olduğu anda…

Sizce İkinci Bir Şansı, herkes hak eder mi?



Daha önce burada ön okumasını yaptığımı ve çok etkilendiğimi söylemiştim. Yazarın yazımı insanı gerçekten çok etkiliyor. Sanki siz yaşıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Bu yüzden yoruma başlamadan size bir uyarıda bulunayım bu kitabı okuyunca çok etkileneceksiniz.



Gelelim kitap kahramanlarına.. Demir ve Hazan. Hazan'ım garibim tek başına olmuş hayatında sonra Demir çıkagelmiş aşık olmuş Hazan Demir'e, Demir'de Hazan'a... Sonra evlenmişler, yuva kurmuşlar fakat Demir'in annesi ve çocuklarının olmaması Hazan'ı yıktıkça Demir karısından uzaklaşmış. Sonra mı? Sonrası malum asistanıyla başlayan yasak bir ilişki. 

Hazan her gece sabahlara kadar Demir'i bekleyip neden kendisine uzak olduğunu, ne derdi olduğunu anlamaya çalışırken , Demir asistanıyla karısını aldatmakla meşgul. Üstelik Demir Şule'ye öyle bir imtiyaz vermiş ki kadın Demir'i kendinin gibi sahiplenmiş. O sayfaları okudukça nefret sarıyor her tarafınızı Demir'e ve o haddini bilmeyen sevgilisine. En kötüsü ise Hazan'ın kocasının kendisini aldattığını gözleriyle görmesi oluyor ve hikaye ordan itibaren artık başlıyor diyebilirim. Demir ise Hazan'ı kaybettiğinin farkına ancak varıyor ve panikle ne dediğini bilmeyerek kendi elleriyle hem Hazan'ı hem kendini yıkıyor bir anda. 

Hazan hayatından çıkıyor ve Demir'in ne yaptığı ile yüzleşecek 5 senesi oluyor. 5 sene sonra ise Hazan'dan gelen bir telefon olayları çok farklı bir yöne çekiyor.

Hazan Demir'in kendisini aldattığını öğrendiği sırada yıllardır beklediği bebeğine hamile ve bunu kocasına söyleyemeden onun kendisini aldattığını en acı yoldan öğreniyor. Fakat Hazan'ın derdi bir değil yavrusunu kucağına alıyor ama ilerleyen zamanlarda küçücük yavrusu ölümle savaşmaya başlıyor. Bu tedavi sırasında tanıştığı Doktor Baran ile nişanlanıyor Hazan. Fakat yıllar sonra kızının canını kurtarmak için Demir'i aramak zorunda kalıyor. 

Bu telefon sonunda artık sık sık birlikte zaman geçirmek zorunda kalan ikili geçmişle kalan hesaplarını kapatıp bir araya gelebilecek mi? Herkes gibi Demir de ikinci bir şansı hak ediyor mu? Bunların cevabını artık kitapta bulursunuz.

Demir sen ne pislik bir adamsın ya diye çok sövdüm çok kızdım başta ama sonra Hazan'ı ve kızını kazanmak için yaptıkları gerçekten çok güzeldi. Yine de Hazan'ın hep düşündüğü "Bana dokunan elleri daha önce o kadına dokundu." düşüncesi o kadar mantıklı ki bunu üstünden atamaması çok normal geliyor bana. Tabi ki bir de güven duyamaması var ki buna kimse birşey diyemez. Ben Baran'la yeni bir hayata başlamasını isterdim Hazan'ın ama Hazan'ın kalbindeki kişi maalesef Baran değildi. Sonraki kitap bu muhteşem Doktor hakkında olacak , umarım yakında okuma şansına erişiriz.

Bir de kızları Ecrin var ki.. Al içine sok. Annesini ve babasını bazen çok korkuttu, bazen birbirlerine yakınlaştıran etken oldu, bazen güldürdü, bazen ağlattı ama hep birbirlerine bağladı. Serinin 3.kitabını da Ecrin'in hikayesi olduğu için sabırsızlıkla bekliyorum tabi ki.


Müjde Hanım'ın kalemi çok etkileyici gerçekten. Hazan'ın yaşadıklarını kendim yaşamış gibi hissettim, resmen benim kalbim kırıldı kitabın başlarını okurken. Tebrik ederim kendisini böyle etkileyici bir kitap yazdığı için. Yakında çıkacak yeni kitabı Kör Talih(1)'i sabırsızlıkla bekliyorum ve bir çok kitabının çıkmasını yürekten istiyorum. Yolu açık olsun :)

Alıntılar paylaşmak istiyorum fakat kitabım şu sıralar yanımda değil. İlerde Bir Şans Daha ile ilgili alıntılar paylaşacağım. :)


     Puanım:     
 5.0/5.0





5 yorum:

  1. Ben de şu an bu yorumla bayağı bir duygusal geçiş yaptım. Nasıl güzel anlamışsınız kitabı. Teşekkürler yorumunuzu alıyorum izninizle. :) Ve Kör Talih'te güldüreceğime emin olabilir siniz. Çok ağlattım sizi biraz gülelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki alabilirsiniz sevgili yazarım :) Kör Talih'in wattpad'deki tanıtımlarını okumuştum ama oradaki kısım da bana yine üzüleceğimiz bir kitap gibi gelmişti ama herhalde siz oraya can alıcı bir noktayı koyduğunuz için öyle düşündüm ben :) Çıkar çıkmaz edineceğim kitabınızı, hatta daha çıkmadan inşallah ikincisi çabuk çıkar diye düşünüyorum :D

      Sil
  2. Gerçekten okurken ziyan oldum, Hazan bendim sanki öyle yüreğim ezildi.Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de okurken böyle yüreğim sızladı resmen..

      Sil
  3. Merhaba ,
    Ben de okuyacağım bu kitabı inşallah ancak bir şey sormak istiyorum. Seri diyor acaba devamı çıktı mı?

    YanıtlaSil