10 Eylül 2014 Çarşamba

Sessiz İntikam-Laura London(Kitap Yorumu)



Kitap Adı : Sessiz İntikam
Yazarın Adı : Laura London
Sayfa Sayısı: 384
Yayınevi: Aspendos Yayınları



Leydi Jessica Stanton altı gün içinde yirmi beş yaşına girip kendisini, İngiltere'nin en zengin kadınlarından biri hâline getirecek kadar yüklü bir mirasın sahibi olacaktı. Bu gerçekleştiğinde de üvey kardeşi Colin, özgürlüğüyle birlikte tüm her şeyine el koymak için Jessica'ya saldıracaktı. Tek bir çözüm vardı: kendisine Colin'in karşısında durabilecek kadar güçlü bir eş bulmak. Fakat onu koruyabilecek birisini bulabilse bile, hangi adam sırrını öğrendikten sonra onunla evlenirdi ki?

Northcote Kontu Simon Warland'ın iflasın eşiğine gelmiş olmasının yanı sıra, tüm Londra'da, müsrif babasının zamansız ölümünde bir parmağı olduğuna dair dedikodular da devam ediyordu. Artık onu her şeyini kaybetmekten koruyacak bir kadın bulmaya mecburdu. Fakat hangi kadın bir cinayet zanlısıyla evlenmek isterdi ki?

Tamamen mecburiyetten bir araya gelen Jessica ve Simon evliliklerinin anlaşmalı bir evlilik olduğu konusunda uzlaşırlar. Fakat Simon'un kendisiyle evlenmesinin ardında yatan gerçeği öğrendiğinde, Jessica'nın kalbini hiçbir yasal evrak koruyamayacaktır, çünkü Jessica tüm çabalarına rağmen kocasına âşık olmuştur. Oysa aşk, belki de ikisinin de en çok ihtiyaç duyduğu şey olmasına rağmen, ikisinin de istediği en son şeydir.




Sessiz İntikam çok büyük beklentiler ile okumaya başladığım ve bu beklentilerimin karşılandığı historical romance türünde bir kitap.

Jessica, sosyetenin verdiği balolarda,etkinliklerde hep kenarda kalan sakin kişilikli,çok fazla dikkat çekmemeye özen gösteren, çok az sayıda insanla muhatap olmayı tercih eden bir kız. Simon ise zamanında sevgilisinin ihanetine uğramış ve sonrasında katil damgası yemiştir bu yüzden de resmen kalbi taşlaşmıştır. Fakat bu adamın paraya ve Jessica'nın da kendisini psikopat üvey abisi Colin'den koruyacak bir adama ihtiyacı vardır üstelik Jessica'ya kalmış bir miras da vardır. Bu durumda en mantıklısı bu iki insanın evlilik yapması olur.

Fakat Jessica'nın kendine ait çok önemli iki sırrı vardır. Bu sırlarını söylemeyeyim fakat okuyunca çok şaşırıyor insan , üstelik Jessica'nın ne kadar masum ve korunmaya ihtiyaç duyan bir kız olduğunu daha iyi anlıyoruz. Simon çok geçmeden karısının bir sırrını keşfediyor ve gittikçe ona çekilmeye başlıyor. Geçmişte yaşadığı deneyim sonucu taşlaşan kalbi bu masum kızın ellerinde tekrar yumuşamaya başlıyor. 

Kitabın son kısımları beni çok etkiledi. Simon'ı kitap boyunca bundan daha çok sevmemiştim herhalde. En çok sevdiğim kısımlardan biri de Jessica'nın Simon'a kırıldığında onunla konuşmamak verdiği tepkilerdi, o kadar tatlıydı ki o tepkiler bence kitabın en güzel kısımlarıydı. 

Ben bu kitabı çok sevdim ya gerçekten aşk, gizem, macera ne ararsanız var. Aşk ikiliye yavaş yavaş ama emin adımlar ile geldi ve bunu okumak çok güzeldi. Benden kesinlikle tavsiye olunur , bu türü seviyorsanız bu kitabı kaçırmayın. 

Puanım: 


5,0/5,0 



Genellikle Aspendos'un kapaklarını beğenmeme rağmen bence bu kitabın kapağı gerçekten çok güzeldi.




Sessiz İntikam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder