24 Nisan 2015 Cuma

Geçmişin Gölgesinde-Gülçin Özbek Kuyumcu (Kitap Yorumu)






Kitap Adı : Geçmişin Gölgesinde

Yazarın Adı: Gülçin Özbek Kuyumcu


Sayfa Sayısı : 432


Yayınevi : Müptela Yayınları







Geçmişinizden, geçmişinizdekilerden ve köklerinizden gelen karanlık bir mutsuzluğun altında eziliyorsanız güneşin varlığına inanabilir misiniz?

Peki ya aşkları yüzünden lanetlendiğini düşündüğünüz bir aileniz varsa, hiç korkmadan aşkın kollarına bırakabilir misiniz kendinizi?

Geçmişin Gölgesinde kalmayı kabul etmek ya da ışığın peşinden koşmak arasında kalan Lena ile gerçek aşkı ilk kez bulan ve kaybetmemek için her şeyi yapabilecek Lucas'ın hikâyesi bazen bir peri masalına bazen de bir kâbusa dönüşüyor.

Lena ve Lucas'ın yolculuğunda; isimleri "ışık" anlamına gelen bu kadın ve adamın birbirlerini bulmaları ile başlayan öykülerine şahit olacak, gölgeyi yaratan ve yok eden ışığın nerede saklı olduğunu göreceksiniz.






Yorumum bir kısımdan sonra spoiler içereceğinden kitabı okumayanların o kısımları okumaması daha iyi olur bence :)

Geçmişin Gölgesinde, kurgusunu genel olarak beğendiğim bir kitap oldu benim için. Wattpad'de kitap olacağını duymadan önce okumaya karar vermiştim fakat sonrasında kitap olsun sonra okurum dedim. Daha çok seviyorum kitap olarak okumayı, bu hikaye de birçok Wattpad hikayesine göre iyiydi. 

Defne, küçükken ailesini kaybetmiş babaannesi tarafından büyütülmüş bir kadın. Kitap başlarında evli ve kocası  ile çok büyük sorunları var. Kitabın daha başında Oğuz'un nasıl bir manyak olduğunu anlıyorsunuz zaten.  Defne kocasından boşanıyor ve yeni bir hayata başlıyor, şansına da herşey onun için yolunda gidiyor ta ki İtalya'da Lucas ile tanışana kadar. Aslında öncesinde de olaylar oluyor da o kadar detay vermeye gerek yok. 


Lucas tek gecelik ilişkilerin adamı, aile şirketinden ve ailesinden (özellikle annesinden) uzak durmak isteyen bir adam. Fakat ailesinden büyükbabasına çok düşkün ve o da kendisinden İtalya'da yapılacak baloda ve toplantılarda yardım istiyor Lucas da onu kıramıyor. Daha sonra Lucas, Defne'ye tabiri caizse ilk görüşte vuruluyor. Kızımızın peşinden koşuyor veeee sonunda mutlu son diyeceğimi düşünebilirsiniz ama yok öyle bir şey :D


Defne ile Lucas arasında bir şeyler gelişiyor fakat Defne korkularının gölgesinde kalıyor ve Lucas'ı terk ediyor sonrasında ikisi için de zorlu bir süreç başlıyor. 


 *Spoiler


Defne'ye kitabın ilk 200 sayfası aşırı sinir oldum. O kadar aptal saptal bahaneleri vardı ki. Hem kendini hem Lucas'ı harap etti resmen. Bir diğer saçma bulduğum nokta şu oldu: Oğuz'un yaptığı manyaklıklar kitabın sonunda bir bir ortaya çıktı tamam fakat bu kız kitabın sonunda Lucas kaçırılıp herşey sona yaklaşana kadar hiç mi düşünmedi Lucas'a zarar vermeye çalışan kişinin Oğuz olabileceğini, üstüne üstlük ağaç dövmesini  ve Oğuz'un ne kadar tehlikeli olabileceğini bildiği halde bunu daha önce polise anlatmıyor hadi onu bırak en azından Lucas'a anlat değil mi? Bir de bebek mevzusu o kadar üstünkörü geçildi ki bence, ne bileyim sanki azıcık daha irdelenebilirdi. Bu kısımları saçma buldum. Fakat bu kısımlar dışında kitabın kurgusu falan güzeldi.

*Spoiler Bitimi


Lucas'a bayıldım kitap boyunca çok güzel sevdi Defne'yi. Defne de Allah var sonrasında hakkını verdi ilişkilerinin ama en büyük sorunları birbirleri ile konuşmamak oldu. Zaten sonunda bunun sıkıntısını da yaşadılar. Will ve Dante süperlerdi ama favorim babaanne ve büyükbaba oldu. Nedenini kitabı okuyunca anlarsınız zaten :)


Sevdiğim bir kitap oldu, konusu farklı geldi bana çoğu hikayeden. Yani kitap olmayı gerçekten hak eden hikayelerden biri bu da. Kitabın uzunluğu falan da idealdi bence.Kapak da fena değil de ben çok ısınamadım nedense. Genel baktığımda başarılı olan bir kitaptı bence. Benden tavsiye edilir bence mutlaka şans vermelisiniz. 




Puanım : 3,5/5,0













3 yorum:

  1. Bu yorumu aradan bu kadar zaman gectikten sonra gormus olmanin uzuntusunu yasiyorum. Facebook kullanmayi bile bilmiyormusum onu fark ettim ve bu guzel elestirilerle dolu yorumla ancak karsilastim.
    karamelasepetine cok tesekkur ediyorum Geçmişin Gölgesinde'yi zaman ayirip okudugu, yerinde elestirileri ve tavsiye ettikleri arasina aldigi icin. :)

    Not: elestirdigin noktalari ilerisi icin mutlaka aklimda tutacak ve degerlendirecegim.

    YanıtlaSil