25 Nisan 2015 Cumartesi

Romantik Oyun-Elif Yılmaz (Kitap Yorumu)





Kitap Adı : Romantik Oyun

Yazarın Adı : Elif Yılmaz

Sayfa Sayısı : 311

Yayınevi : Postiga Yayınları








"Aşk… Aşk, benim hastalığımın yan etkisiydi. Benim esas hastalığımın adı romantizmdi ve her şey, romantik bir oyunla başlamıştı." İki arkadaş... Birbirlerini etkilemek için bir oyuna girişirlerse ne olur? Steven ve Tina için her şey eğlenceli bir oyun olarak başladı. Tek amaçları oyunu kazanmaktı. Bu noktaya kadar ortada herhangi bir sorun görünmüyordu. Sorun, rakibini alt etmeye çalışırken birbirlerinden etkilenmeleriyle başlamıştı.İyi olan kazansın mottosuyla başlayan bu oyunda biri diğerinden daha iyiydi.Peki, ilk hangisi aşık olacaktı? Daha doğrusu söz konusu aşksa, ortada kazanan var mıydı?Romantik oyun başlasın!




Son derece eğlenceli ve sürükleyici bir kitaptı Romantik Oyun. Arka kapak yazısı aslında az çok konuyu zaten anlatıyor. Steven ve Tina 10 yıldır birbirlerinin en yakın arkadaşı iki genç. Steven yakışıklı,çapkın bir çocuk, Tina ise rahat giyinen, daha kimseyle öpüşmemiş sevimli bir kız. Bu ikilinin en büyük tutkuları müzik. İkisininde müziğe yetenekleri var ve kariyerlerini bunun üzerine kurmak istiyorlar. Tina'nın annesi yıllar önce babasından boşanmış ve zengin bir adamla evlenmiş. Evlendiği adamın Tina'dan bir yaş büyük bir kızı var, Tina ve o öz kardeş kadar birbirlerini seviyorlar. Steven'ın babası ise Steven'ın bir sinemacı olmasını istiyor fakat Steven müzik konusunda kararlı bu da babası ile anlaşamamasına sebep oluyor. Bu ikili birbirlerine çok düşkünler, birlikte çok şeyler yaşamışlar ve birbirleri olmadan bir hayat düşünemiyorlar. Üç aşağı beş yukarı ana karakterlerimizin yaşamı böyle. 


Bir gün Tina ve Steven film izlerlerken kimin daha romantik olup ötekini etkileyebileceği üzerine bir iddiaya girerler. Birbirlerini etkilemek için hamleler yapacaklardır ve eğer bu hamlelerin sonunda karşıdaki etkilenirse 10 puan kazanacaklardır. Bu şekilde bir oyuna girişiyor karakterlerimiz. İkili birbirlerini herkesten daha iyi tanıdıkları için birbirlerini etkilemeleri doğal olarak zor olmuyor. Tabi ki bu oyunun sonunda bambaşka bir şeye dönüştüğünü söylemeye gerek yok :))


Kitap Tina'nın bakış açısından anlatılmıştı. Tina çok eğlenceli bir kız,onun kafasında olmak çok eğlenceliydi. Özellikle sarhoş olduğu zamana bayıldım. Fakat sonlara doğru beni sinir ettiği de doğrudur. Zaten bunu kendisi de belirtiyor, oralar da çok güzeldi :D Steven da çok şeker çocuktu, Tina için yaptığı jestler falan güzeldi harbiden. Gerçekten okurken çok eğlendim. Hatta elimden bırakamadım okurken son derece akıcıydı.


Sevimli,şeker,eğlenceli bir aşk hikayesi okumak isterseniz mutlaka bu kitabı okuyun. Ben kardeşime verdim kitabı bir de o okusun bakalım yorumu ne olacak:)


Puanım: 4,0/5,0






Not: Kapağı da çok şeker ayrıca :)





Romantik Oyun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder