2 Ağustos 2015 Pazar

Yalnızlık Cesaret İster - Merve Deniz (Kitap Yorumu)








 Kitap Adı : Yalnızlık Cesaret İster

Yazar Adı : Merve Deniz

Sayfa Sayısı : 448

Yayınevi: İndigo Kitap
Birbirlerine yasladıkları tek şey bedenleri değildi; tüm umutları, umutsuzlukları o gece koyun koyunaydı.

Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey ne olurdu?

Başarılı, genç ve güzel bir kadın olan Rüya, ta ki âşık olduğu adamla aynı adaya düşene kadar bu sorunun yanıtını hiç düşünmemiştir. Gönlünü, çalışanların "Otoriter Despot" ismini verdiği yöneticisi Arel Bozan'a kaptıran Rüya, Arel'in kendisini fark etmesi için sonsuz bir çaba içindedir, ama ne yaparsa yapsın bir türlü Arel'in dikkatini çekmeyi başaramaz. Çıkacakları Hindistan gezi ise Rüya'nın son şansıdır: Ya devam edecek ya da vazgeçecektir. Fakat hiçbir şey planladığı gibi gitmez ve kendisini âşık olduğu adamla birlikte ıssız bir adada bulur. Acaba hayatta kalmak için büyük bir mücadele verdikleri bu ıssız adada Rüya, Arel'in duvarlarını yıkabilecek midir?
 




******


Daha önce wattpad ortamında yayınlanmış bir kitap olan Yalnızlık Cesaret İster gerek konu açısından gerek de karakter açısından farklı bir kitap. O yüzden okumayı istiyordum bir süredir.

Azıcık içerikten bahsedeyim. Arel ve Rüya Hindistan'a yaptıkları bir iş seyahatinde bir anda Arel'in eski sevgilisi Natali tarafından alıkonulur. Natali onlardan üzerinde çalıştıkları projeden çekilmelerini (TSK için yapılan son derece önemli bir proje) ve iki aşık olarak ortadan kaybolacaklarmış gibi açıkmalama yapmalarını ister. Rüya annesine haber verir, Arel projeden çekildiğini açıklar ve sonrasında ikilimiz kendilerini ıssız bir adada bulurlar. Adanın da kendine ait sırları vardır. 'Adada su kaynağı varken bu ada neden ıssız kalmış olabilir?' gibi :) İkilimiz (Rüya'nın Arel'e aşık olduğunu söylemeyi unutmayalım) adada hayatta kalmaya çalışıp bir yandan da duyguları ile baş etmeye çalışırken Arel'in gazeteci arkadaşı İnci ikilinin bu şekilde ortadan kaybolduğuna inanmaz ve bu işi araştırmaya karar verir. Fakat bu başını belaya sokar tabi ki. 
Devamı kitapta.. :)

Karakterlerden bahsetmek istiyorum :)

Arel : Çocukluğunda yaşadığı problemler yüzünden kendini dışarıya kapatmış bir karakter Arel. Duygular kendisini yokladığında korkup bir köşeye siniyor. Adada ise bu duygulardan kaçacak yeri olmadığı için sürekli kendisi ve Rüya ile savaş halinde olan bir Arel okuyoruz.

Rüya: Arel'e uzun bir süredir aşık olan Rüya, adamın aksine duygularını yaşamaktan ve göstermekten çekinmeyen bir karakter.Ama Rüya'nın güçlü bir kadın olduğunu düşünüyorum Arel gibi bir adamla baş etmek zor. :)

İnci: Arel'in gazeteci bir arkadaşı olan İnci'nin Arel'e duyguları pek arkadaşça değil. Rüya ve Arel'in ortadan kaybolmasını araştırırken başını büyük dertlere sokuyor. 

Ümit: İnci'nin çok yakın bir arkadaşı, Arel ve Rüya'nın kaybolmalarını araştırırken İnci'ye yardım ediyor.


Yorumun başında belirttiğim gibi konu açısından oldukça farklı bir kitap Yalnızlık Cesaret İster. Issız adada su bulma çabaları, açlık problemleri, sığınak dertleri,vs. bu kısımları okurken çok zevk aldım ki bu konu benim en sevdiğim konulardan birisidir. O yüzden bu kitabın zaten ben de baştan bir artısı vardı. Kahramanlarımızın hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da birbirlerine çatmalarını ve kavgalarını okumak güzeldi. Ne duygu varsa ortalığa dökülüyor ya bu zamanlarda o yüzden seviyorum bu tür kısımları. Fakat Arel'in duygu durum değişiklikleri beni çok yordu okurken. Bir hadi tamam diyor bir yok olmaz diyor bu durum beni hikayeden uzaklaştırdı o noktalarda açıkçası. İnci ve Arel'in arasındaki ilişki de çok havada kalmıştı bana kalırsa. Bu konuda kafamda çok soru işaretleri vardı kitabı bitirdiğimde. İnci'nin hisleri başka yönde tamam, ikili arkadaşlar tamam ama aralarındaki ilişkinin boyutu nasıl veya Arel'in hisleri ne yönde bu tür soruların cevapları kitapta yok havada kalmış bunlar.

Yazarın dilini beğendim, oldukça akıcı ilerliyor kitap insanı sıkmıyor. Zaten Wattpad'de bir kısmını okumuştum fakat kitap olacağı duyurulduğunda kitap olarak okumayı uygun buldum. İyi ki öyle yapmışım gerçekten beğendiğim bir kitap oldu. Birkaç kusuru dışında bence gayet başarılı bir kitaptı. Yolu açık olsun Merve Hanım'ın, diğer kitaplarını da okumak dileği ile... :)

Puanım: 4,0/5,0

                                                   



Kısa da bir alıntı vereyim :)

"Arel'in ruhundaki çatlaklar devasa depremleri tetiklemişti adeta. Rüya kollarının arasında titremeye devam ederken, gözlerini kırpmaktan dahi çekiniyordu. Kirpiklerini mesken tutan birkaç damla pes edişi görmezden gelmek istiyor, ama Rüya'nın ılık nefesi bağrına değerken bunu başaramıyordu."

3 yorum: