25 Ağustos 2014 Pazartesi

Asla Bir İskoçyalı Sevme-Maya Banks(Kitap Yorumu)


Kitap Adı : Asla Bir İskoçyalı Sevme
Yazarın Adı : Maya Banks
Sayfa Sayısı: 336
Yayınevi: Koridor Yayınları


Caelen Mc Cabe'in saf kalbi öyle büyük bir ihanete uğramıştı ki klanı geri dönüşü olmayan bir yola sürüklenmişti. Artık aileye olan sadakatini her şeyden üstün tutuyordu. Ağabeyinin son anda evlenmekten vazgeçtiği geliniyle hayatını birleştirme sorumluluğu ona verilmişti. İki klan arasındaki ilişkilerin düzelmesi buna bağlıydı. Güzel Rionna McDonald ideal bir eş olsa da Caelen hiçbir kadına güvenmiyordu, özellikle de adeta eziyet edercesine onu baştan çıkaran bu kadına. 

Babasının güç oyununda bir günah keçisi olan Rionna görevini yerine getirecektir, ancak bunu yaparken kalbini ve onurunu korumaya yemin etmiştir. Her şeye rağmen Caelen'in şehvetli dokunuşları gardını indirmesine sebep olur, fakat klanı kadar duygularını da şiddetle koruyan kocasına duyduğu hisleri bastırmaya devam eder. Ne zamanki McCabe efsanesi için savaş kapıya dayanır, Rionna'nın gerçek savaşçı duyguları da gün yüzüne çıkar. Babasının gazabına uğramaktan korkmayarak, düşmanlarının hiddetini hiçe sayarak Rionna, Caelen'i kurtarmak pahasına hayatını riske atacaktır.



Maya Banks'in Highlander serinin son kitabı Never Love A Highlander-Asla Bir İskoçyalı Sevme, bu seriye güzel bir final kitabı olmuş bence.

Serinin ilk iki kitabında Cealen ,abilerinin sevdikleri kadınları koruyan,klanı için savaşmaktan çekinmeyen, sadık , yakışıklı bir kardeş olarak karşımıza çıkmıştı. Cameron ile savaşa hazırlanan McCabe klanı güçlenebilmek için McDonald klanı ile evlilik bağıyla birleşmek istiyordu. Bu yüzden önce en büyük kardeş Ewan sonra ortanca kardeş Alaric, Rionna McDonald ile nişanlandı fakat serinin ikinci kitabından hatırlarsınız bu nişan düğün günü Alaric'in sevdiği kadını tercih etmesi ile bozuldu ve kalan son kardeş Rionna ile evlenmeye gönüllü oldu. 

Kitabımız ikinci kitapta aynen kaldığı yerden devam ediyor. Cealen ve Rionna evleniyorlar ve McDonald klanına doğru yola çıkıyorlar. Ben bu kitaptaki çiftimizi pek bir sevdim. Sürgün'de Alaric ve Keeley'i de çok sevmiştim ama sanki Rionna ve Cealen çifti onların önüne geçti gibi. Rionna çok güçlü bir kadın karakterdi bence ve bana kalırsa tam Cealen'e göreydi. Fakat Cealen daha önce aşık olduğunda ihanete uğradığı için kalbini kimseye açmamaya kararlı. Rionna ise Caelen'in kendisini olduğu gibi kabul etmesini ve onu böyle sevmesini istiyor ve bunun için çabalıyor. Bakalım çabaları sonuç verecek mi? Cevabı tabi ki kitapta :)

İki karakter de güçlü , ikisi de baskın, ikisi de birbirleri için doğru insan. Fakat bunları görmeleri biraz uzun sürüyor yine de her şekilde bu final güzel olmuş bence. Herşeyin çözüme kavuşması , kardeşlerin görev dağılımları , savaşlar falan güzeldi bence. 

Serinin ilk iki kitabını okuyup keyif aldıysanız bu kitabı bence kaçırmayın pişman olmazsınız. Ben diğer kitaplara oranla daha çok beğendim.

Puanım:

4,5/5,0

Puanımı yine sağolsun Koridor Yayınlarının yazım hatalarından kırıyorum. Ama objektif bakarsam eskiye göre çok daha az artık yazım hataları ilerleme görüyorum yani. Yine de daha iyi olmasını bekliyorum :D



Never Love a Highlander (McCabe Trilogy, #3)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder