4 Ağustos 2014 Pazartesi

Teslimiyet-Pamela Clare (Kitap Yorumu)




Kitap Adı: Teslimiyet
Yazar Adı: Pamela Clare
Sayfa Sayısı:392
Yayınevi: Koridor Yayınları

İtinayla seçilmiş bir grup savaşçı… İskoç atalarının cesaretine ve vahşi doğada onlarla yaşayan Kızılderililerin gizliliğine ve kurnazlığına sahiplerdi. Sınırların, yasakların olmadığı savaşta Fransızlarla dövüşürken yeni bir onur nişanı aldılar, yeni bir nesli başlattılar…
Iain MacKinnon İngiliz kraliyetine hizmet etmek zorunda bırakıldı ama vicdanı onu Abenakilerin elinde kaçınılmaz bir ölümle karşı karşıya kalmış güzel bir kadını kurtarmak için harekete geçirdi. Emirlere karşı çıktı; kardeşlerini, adamlarını ve görevini tehlikeye attı… Bir kadın için. Ama Annie’nin tatlı vücudunu kollarıyla sararken hiç pişmanlık duyamıyordu. Kadının ondan bir şey sakladığını hissetse de kalbine engel olabilmek için çok geçti. Aşkta ve savaşta öyle anlar olur ki yapılabilecek tek şey . . . Teslimiyet’tir.


Teslimiyet MacKinnon Rangers serisinin ilk kitabı. Bu kitapta 3 kardeşten en büyük olan Iain'in hikayesini okuyoruz. Bu 3 güçlü,kuvvetli,yetenekli,yakışıklı ve de en önemlisi sürgün olan İskoç kardeşler bir gün İngiliz Komutan William'ın dikkatini çeker ve o sırada Fransa ile savaşta olan İngiltere'ye çok faydalı olabileceklerine karar verir. Fakat MacKinnon kardeşler İngilizlerden de İngiltere'den de nefret etmektedirler. William bunları bir tuzağa düşürerek kendisi için savaşmaya mecbur bırakır. Iain,Morgan ve Connor kardeşleri gibi gördükleri Mohikan lideri Joseph ile birlikte bir komando birliği oluşturur ve savaşmaya başlarlar.



Aradan 3 yıl geçer ve yazar bize Annie'yi tanıtır. Annie aslen adı Anne Burness Campbell , kendisi bir lordun kızıdır.Küçükken Skye(İskoçya)'da mutlu ve huzurlu bir hayatı olan Annie'nin babası ve ağabeylerinin savaşta ölümü ile hayatı baştan sona değişir. Amcamı annesi ve Annie'yi himayesi altına alır fakat amcasının ne kadar acımasız bir psikopat olduğunu sonları keşfeder genç kız. Kaçmaya çalışınca amcası tarafından yakalanıp hapise gönderilir ve kendisine hırsız damgası vurulur daha sonra da hizmetçi olarak sınırda yaşayan bir aileye satılır. Orada 3 ay geçirdikten sonra kaldığı ev Abenakilerin saldırısına uğrayınca genç kız kaçmaya çalışır fakat yakalanır tam bu sırada Abenakilerden gizlenen Iain ve askerileri bu saldırıyı görürler. Fakat Iain Annie'yi kurtarınca yerlerini açık ederler ve Annie ile Iain bir süre Elizabeth Kalesine varana kadar başbaşa zaman geçirip birbirlerini tanıma şansı elde ederler. Annie Iain'e kim olduğu hakkında yalan söyler ve zaten asıl hikaye bundan sonra başlıyor diyebilirim. Elizabeth kalesine vardıklarında Iain Annie'yi her türlü kötülükten en çok da kendisinden korumaya çalışır fakat bazı zamanlar başarılı olamaz. İkili çok süratli bir şekilde birbirlerine aşık olmaya başlar . Katolik olan İain ile Protestan olan Annie'nin herşeye göğüs geren aşkı gerçekten çok etkileyiciydi. Savaş çok güzel anlatılmış bence , Iain'nin savaşa gideceği zamanı okuduğunuzda siz de Annie kadar korkuyorsunuz Iain için. Yazar savaşın ne kadar yakıcı olabileceğini bence mükemmel bir aşkla çok güzel anlatmış.

Bu seride de ikinci kitaptan başladığım için Annie ve Iain'in sonunun ne olacağını biliyordum ama bu kitabı okurken zevk almama kesinlikle engel olmadı. Yazarın gerçekten bu işi hakkıyla yaptığını söyleyebilirimÇeviri güzeldi fakat kitapta bazı yerlerde Iain yazılması gerekirken Morgan yazmışlar falan okurken Morgan ne alaka ya oluyorsunuz arada bunu da belirtmek isterim. Koridor Yayınları'nın genel özelliklerinden zaten yazım hataları o yüzden çok irdelemeyeceğim.

Bir de 18 yaş ve üzeri okurların okuması gerektiğini belirtelim, yayınevi bu konuda pek hassas davranmamış.

Kitap için tek söyleyebileceğim bana da bir Iain lütfen. :D


Puanım :

4,5/5,0


Puan kırmam kesinlikle yazım yanlışlarından kaynaklı bana göre hikaye ve işleyiş son derece güzeldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder