8 Mart 2015 Pazar

Gözlerindeki Canavar- J.M. Darhower (Kitap Yorumu)






Kitap Adı : Gözlerindeki Canavar (Monster in His Eyes)

Yazarın Adı: J.M. Darhower


Sayfa Sayısı: 448


Yayınevi : Yabancı Yayınları









Kırmızı Başlıklı Kız, Koca Kötü Kurt’a âşık olursa…

Ignazio Vitale iyi bir adam değildi.

Onu ilk gördüğümde tehlikeyi sezmiştim. Karanlık ve öldürücü… Büyüleyici ve ürkütücü... İstediğim her şey ve ihtiyacım olan son şey... Saplantı.

Beni ağına düşürmesi, yatağa atması ve hayatına dahil etmesi çok uzun sürmedi. Onun sırları vardı, hayal bile edemeyeceğim sırlar… Gözlerindeki karanlık, ürkütücü ve heyecan vericiydi. O, yakışıklı prens maskesi ardına gizlenmiş bir canavardı ve maskesini çıkardığında her şey değişmişti.

Ondan nefret etmek istiyordum. Bazen ediyordum da... Ama bu onu sevmeme engel olmuyordu.





Sonunda Ignazio ile tanıştım. Kendisi ile tanışmak ilginç bir deneyimdi :D 


Karissa bir üniversite öğrencisi, daha önce hep izole bir hayat yaşamış. Annesinin paranoyaları yüzünden bir türlü bir yerde kalamamışlar, bunun nedenini kitabın sonuna kadar anlayamıyoruz.  Bir tesadüf eseri felsefe dersi sonrasında Ignazio ile karşılaşıyor. Adamın kendisinden büyük olduğunu fark ediyor fakat bu ondan etkilenmesine engel değil. Gece ise yolları bir kere daha kesişiyor ve sonrasında olaylar olaylar :)


Karanlık bir adam Naz, bunu kitabı okumaya başladığınız anda anlıyorsunuz zaten. Fakat bu karanlığı ne boyutta kitabın sonuna kadar tam belirmiyor kafada. Kitabın şüphesiz en güzel kısmı adamın kitabın sonunda aşık olduğu kadın için olduğu kişiden vazgeçmemesiydi. Değişmedi , ne geldiyse öyle gitti. 
Karissa, kitabın sonunda beni azıcık gıcık etmişse de genel olarak hoşlandığım bir kadın karakter oldu. 
Karakterlerin arasındaki yaş farkı çoktu, başta oha dedim harbiden. Fakat kitabın sonunda aralarındaki bu yaş farkını yazarın neden koyduğunu anlıyoruz. Acayip bir sondu ya herşeyi dört dörtlük bağlamış bence yazar.

İkili arasındaki ilişkiden bahsedersek, şiddetli yerler vardı yok değildi. Fakat Karissa'nın buna itiraz ettiği bir yer yoktu kitapta. Karissa tek bir lafıyla adamı durdurabilecekken ve bunun da bilincindeyken bunu yapmadı. Yani ne yaşandıysa her iki tarafın rızasıyla yaşandı sonuçta. Bu tür bir ilişkiyi onaylarım ya da onaylamam bu bana kalmış ama bu okurken kendimi o kurguya kaptırmama ve kitaba hayran kalmama engel değil. Ne de olsa bu bir kitap. Ben Naz'ın Karissa'ya gerçekten aşık olduğunu hissettim kitabı okurken. Bence duygularını gösteriş tarzı falan ne bileyim ya tam hayran olunası bir karakter bence Ignazio. Özellikle Karissa'nın odasında kaldıkları kısımlar falan çok güzeldi ya. Kitabın içeriğine daha fazla girmeyeyim ne desem spoiler olacakmış gibi hissediyorum, siz siz olun bu kitap için spoiler yememeye bakın.

Ben kesinlikle kitabı çok sevdim,bayıldım, hatta sonuna geldiğimde vay anasını dedim. Herşey cuk diye oturmuş kitapta. Okuduğum en sağlam kitaplardan biriydi.  Kitap Karissa'nın ağzından, Eğer Ignazio'nun ağzından okumak isterseniz o da ikinci kitaba :) Bu kitabın sonunda panik yapmayın yani ne burada mı bitiyor diye:D Orada bitse de devamı var merak etmeyin,ikinci kitap Naz'ın ağzından olsa da hikayenin devamı ;) İkincisini e-book olarak orijinal dilinde okumuş olsam da kesinlikle Türkçe çıkınca onu da alacağım kitaplığımda bulunması için. 




Sende farklı bir şey var... Uzun süredir özlemini duyduğum bir şey. Hep istediğim bir şey. Ve şimdi onu buldum. Gitmesine izin verebileceğimi sanmıyorum.
                                                                                           "



Not : Bu kitabın kurgu olduğunu söylemiş miydim?? Çünkü anlamayanlar olabiliyor bazen. Lütfen kitabı okurken kurgu olduğunu düşünerek okuyun, kitabı okuyanların birşeyler arandığını düşünerek değil. Çünkü öyle  düşünenlerin düşünceleri bana göre  tecavüze uğramış bir insana  'E mini etek giymiş o zaman olur tabi.' şeklindeki yaklaşımdan hiç farklı değil. Kitabı sevmeyebilirsiniz, sonuçta herkes bayılacak diye birşey yok. Fakat onu okuyan insanlara laf etmek kimseye düşmez. Hele ki bu tür kitapları okuyanlara herşeyin müstahak olduğunu söyleyerek yargılamak kimseye düşmez. O yüzden herkes nerede ne yorum yapması gerektiğini iyi bilsin bence. Bunu da belirtmeden geçemedim.



Not 2: Çevirisi çok iyiydi kitabın kesinlikle, Yabancı Yayınları'nın sistemli bir şekilde her ay birer ikişer kitap çıkarmasını da çok sevdiğimi söylemiş miydim ?:D



Puanım: Tabiki 5/5 :)












Gözlerindeki Canavar (Monster in His Eyes, #1)


2 yorum:

  1. ben de 2. yi e book olarak okudum.bekleyemedim çevirisini.2. de güzeldi zaten aşk romanları erkeğin ağzından daha güzel oluyor.ama beni rahatsız eden bölümleri oldu keşke naz bunu yapmasaydı ya da keşke karissa şunu yapsaydı gibi.ama naz çok hoşuma gitti.kapaktaki adam olarak canlandırdım hep okurken ki bayağı beğendim kapaktaki adamı da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen benim de öyle dediklerim oldu tabi ki, hatta ilk kitapta da oldu spoiler olmasın diye burada açıkça yazamadım yorumumda :D 2.kitap güzeldi ama bence ilki kadar değildi , yine de mutlaka Türkçesi çıkınca alacağım. Ben de kapaktaki adamı Naz olarak hayal ettim aynen :)

      Sil