3 Eylül 2015 Perşembe

Sandra Brown - Soğuk Öpücük ( Kitap Yorumu )








Kitap Adı : Soğuk Öpücük

Yazar Adı : Sandra Brown

Sayfa Sayısı : 560

Yayınevi : Martı Yayınları






Anılarımın kayıp parçasını ararken sevginin karanlık yüzüne rastlayacağımı bilmiyordum…

Bellamy Lyston henüz on iki yaşındayken ablası Susan fırtınalı bir günde vahşice öldürülür. Bellamy'nin fırtınalardan korkusu, o günün en yıkıcı dakikalarında neler olduğuyla ilgili hafızasındaki anları da cinayet yeri gibi yakıp yıkar. Genç kadın on sekiz yıl sonra, gerçek katilin bulunması ve olayın aydınlatılması için cinayeti konu alan sansasyonel bir roman kaleme alır. Böylece ailesine dair tetikte bekleyen ölümcül sırların da fitilini ateşlemiş olur.

Bellamy, Susan'ın ölümünü çevreleyen olayların derinlerine daldıkça hayatını tehlikeye atma pahasına dahi olsa akıl almaz gerçeklere ulaşır. Eksik anılarına rağmen ablasını kimin öldürdüğünü ortaya çıkarana kadar da durmaya niyeti yoktur. Tabii katil ondan önce davranmazsa…


                                       *********************************************

Belki bilmiyorsunuzdur ama ben büyük bir Sandra Brown hayranıyımdır o yüzden bu kitabı aylardır hatta yıllardır bekliyordum diyebilirim. Polisiye, gizem, gerilim, aşk, tutku bunların hepsini bir kitap içerisinde bulmak isterseniz kesinlikle doğru yazardır Sandra Brown. 

Soğuk Öpücük'ün konusundan ucundan bahsedecek olursam; Bellamy yıllar önce cinayete kurban giden kız kardeşinin öldürülmesi konu alan bir kitap yazar ve bunu bir mahlas kullanarak yapar. Fakat çok meraklı bir gazeteci Bellamy'nin gerçek kimliğini ortaya çıkarır ve bundan sonra Bellamy için zor zamanlar başlar. Bellamy ailesinin evinin olduğu Texas'a döner , burada geçmişle ve ablasının ölümünün ardındaki sırlarla yüzleşir. Bu yolda kendisine kız kardeşinin eski sevgilisi Dent eşlik eder.

Konu çok güzeldi açıkçası sonunu tahmin edemememiştim. Dent'i çok sevdim, Bellamy'nin ise gücüne hayran kaldım. Diğer karakterlerden pek bahsetmeyeyim ne desem spoiler olacak çünkü :D

Sandra Brown gizemi sonuna kadar korumayı başarıyor bu kitapta da öyleydi. Üstelik gerilim yüklü kısımlarda çok iyiydi. Bazı yerleri diken üstünde okudum resmen. Özlemişim Sandra Brown okumayı, çünkü en son 2 sene önce TÜYAP'ta çıkmıştı bir kitabı. Azıcık daha kısa tutsalar şu zaman aralıklarını süper olur :)

Kitapta keyfimi bozan unsur yazım hatalarıydı. Sanki alelacele yayına hazırlanmış gibiydi kitap. Bazı yerlerde tırnak işareti yoktu kim ne konuşuyor anlaşılmıyordu, kelimelerin yazımlarında da hata vardı. Martı gibi bir yayınevinin bu tür hatalar yapması beni üzdü açıkçası. Umarım sonraki kitaplarda daha özenli çalışılır. Sırf bu yüzden 1 puan kırıyorum.

Puanım: 4,0/5,0




Not: Ayrıca orijinal adının çevirisi neden kitabın adı olarak konulmadı acaba? Kitabın orijinal adı olan Low Pressure 'ın çevirisi olan Alçak Basınç zaten kitapta geçen bir kelime. Soğuk Öpücük son derece alakasız olmuş ama yapılacak bir şey yok tabi ki :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder